söndag 17 juni 2012

är att ha en favoritplats att återvända till ❤





Alicante i våra hjärtan

Hit återvänder vi om och om igen. Vi älskar denna plats; Väder, mat, människor, natur och stad. Allt är lättillgängligt och överskådligt. 

Vi var där i mitten av maj och lapade sol och värme. Maken jobbade några dagar men när han gick i väg på morgnarna roade jag mig med de här två juvelerna.


Älskade ungar.

Bara Stora Sessan saknades men hon var inte långt borta. Hon var på träningsläger med sin friidrottsklubb bara några mil norr om Alicante. Hon hade naturligtvis fullt upp och inte alls tid med oss. Nästa gång följer hon förhoppningsvis med oss.






De senaste åren har vi bott på det här hotellet Melia Alicante. Perfekt läge mitt på stranden och nära till strandpromenader och stan. Dessutom med stor poolanläggning och fantastisk frukost


Och från ovan. Fotot är taget från stadens medeltida borg högt, högt ovanför stan.
Hotellet syns precis vid stranden till höger i bild.



Borgen ligger högt, högt ovanför stan



I år var vi riktiga turister och åkte med denna upp till borgen

Naturligtvis satt vi på taket längst fram. Det var en hissnande känsla när bussen segade sig uppför serpentinvägarna och hjärtat flög ut och in i kroppen. Vi var helt övertygade om att vi var på väg ut över kanten typ 100 gånger. Perspektivet och uppfattningen om avstånd i förhållande till bussen blir helt galet där uppe på taket






I gamla delen av stan är det så vackert så man hissnar. Gränder, blommor och vackra hus och skrynkliga gamla tanter och farbröder utanför husen. Ni vet sådana där som ser ut att ha läderhud och inte en enda tand i munnen. 

Älskar det



Vi kommer snart tillbaka


❤❤❤




1 kommentar:

Aase sa...

Vilket bra semester tips :9 Ser jätte vackert ut!

Ha en fin midsommar! Kram Aase